Vettel_finger_2_turkije2010

De race in Mexico kende een chaotische start, veel geduw en getrek over een weer en als toetje een hoop drama na de Grand Prix.

Vooral voor Sebastian Vettel bleek het een frustrerende zondagmiddag. De Duitser klaagde en schold maar over de radio. Eerst was Felipe Massa aan de beurt, die de boel ophield. Vreemd genoeg kon de Duitser de langzamere Williams niet inhalen op de baan.

Daarna kwam Vettel, dankzij een mooi staaltje ‘bandenfluisteren’, in de top 3 te rijden. Toch geraakte Vettel in de slotfase achter Max Verstappen en toen begon de ellende.

Vettel klaagde over Verstappen en Verstappen over Vettel. Verstappen maakte drie ronden voor het einde in bocht één een remfout en ging door het gras, maar bleef op P3 rijden. Dit tot groeiende frustratie van Vettel die meende dat Verstappen hem voorbij moest laten.

Verstappen daartegen verwees naar de chaos bij de start waar -vooral- Hamilton en Rosberg ook wat gras meenamen in dezelfde bocht één, en stelde dat hij geen bevestiging had gehoord van zijn team.

Max ging als derde over de streep, maar kreeg direct na de race een tijdstraf van vijf seconden, waardoor hij wegzakte naar de vijfde plaats en Vettel op het podium mocht staan.

Daniel Ricciardo was het daar niet mee eens. De Australiër wilde Vettel passeren, maar die week onder het remmen behoorlijk van zijn lijn en dat is volgens de nieuwe wedstrijdregels op initiatief van onder andere Vettel [!] verboden.

Toen ik Vettel aanviel, verdedigde hij op een manier waarover iedereen de laatste tijd aan het klagen is“, aldus de teamgenoot van Verstappen. “Hij hoort niet op dat podium te staan.”

En zo is Vettel de eerste ‘slachtoffer’ van de ‘anti-Max’ regels, de nieuwe aangescherpte regel betreffend verdedigend rijden.

Hoe heet zoiets ook al weer? Wie een kuil graaf voor een ander…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s