FIA_Flags

Ik had er eerder al een artikel aan gewaagd. Sebastian Vettel die vooral klaagde over anderen en daarbij zelfs zover ging om racedirecteur Whiting te beledigen.

Zeer onsportief, een kampioen onwaardig en eigenlijk gewoon heel erg triest

Here’s a message for Charlie – F*** off! F*** off!”

Naar aanleiding van dit ‘stukje welbespraaktheid‘ dacht FIA-president Todt erover na om Vettel disciplinair te straffen. Iets wat ook gebeurt in andere sporten ter bescherming van de scheidsrechter(s).

Het feit is dat Vettel de sport in diskrediet bracht met zijn scheldkanonnades.

De Duitser schreef toen twee excuusbrieven waarin hij zijn spijt betuigde voor zijn gevloek en getier en beloofde in de toekomst beter op zijn woorden te letten. De excuses van de viervoudig wereldkampioen waren voor de FIA (blijkbaar) reden genoeg om met de hand over het hart te strijken, waardoor Vettel ontkwam aan een straf.

Hiermee bewijst de FIA andermaal dat zij haar geloofwaardigheid is verloren. Gewoon een stel grijze duiven die niet durven in te grijpen tegenover grote namen. Grijze duiven die telkens grijpen naar makkelijke oplossingen om de sport helemaal aan banden te leggen. Grijze duiven die niets doen met Social Media.

Grijze duiven die keer op keer laten blijken totaal geen binding te hebben met de sport.

Wat voor een organisatie ben je dan, als je zegt dat ‘Fair-Play‘ belangrijk is? Maar niet ingrijpen als iemand echt over de schreef gaat? Zelfs in de tijd van Senna en Prost was er niemand zo dol om de wedstrijdleiding de wind van te voren te geven. En reken maar dat er toen genoeg aanleiding voor was!

Strijden voor je positie? Mag niet meer!

Max Verstappen ontdekte een hiaat in de –altijd overspannen– regelgeving? Na geklaag van oa. Vettel werd de ongeschreven regel geaccordeerd, waarbij een coureur feitelijk niet in de remzone van richting mag veranderen.

En laat het nu Vettel zijn, die in Mexico als eerste de nieuwste regel brak! Ricciardo was Vettel aan het inhalen, toen de Duitser de Australiër wegdrukte.

Daniel Ricciardo zei in The Sun over zijn voormalig teamgenoot: “Ik merk aan hem dat hij dit jaar meer gefrustreerd is dan anders. Hij heeft wel vaker emotioneel gereageerd, maar dit jaar lijkt het een beetje erger dan normaal te zijn. Dan kun je zeggen dat het in het heetst van de strijd gebeurt, maar wiens instinct is het om de knop van de boordradio in te drukken om te schelden?”

En daarmee slaat Daniel de spijker op z’n kop.

Niets meer te bewijzen

Ik weet niet of Sebastian bezwijkt onder de druk, maar hij bezwijkt in elk geval onder zijn eigen frustratie. Hij dacht bij Ferrari wel even voor successen te gaan zorgen, maar het team stagneert.

Volgens mij zijn er dan ook serieuze scheuren ontstaan in de relatie tussen Sebastian en Ferrari als team, zeker na de vileine opmerking van Arrivabene dat ‘iedereen in het team moest werken voor zijn geld‘.

Voormalige F1-coureur en tegenwoordig commentator Martin Brundle: “Ik begin te denken dat Sebastian niet heel lang meer in de Formule 1 zal racen. Hij kwam zo jong in deze sport en heeft vele records verbroken. Ik heb hem aan het werk gezien en hij is het kwijt.”

Met vier wereldtitels op zak kan Vettel inderdaad beter opstappen, dan dat hij zo tekeer gaat in de auto. Ja, Vettel is nog geen dertig jaar oud. Maar op deze manier hoeft het voor ons ook niet meer…

 

 

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s