Fernando Alonso McLaren 2015

McLaren’s Fernando Alonso meent dat Daniel Ricciardo momenteel de beste coureur van 2016 is, in een antwoord op een vraag van BBC 5 Live’s Chequered Flag podcast.

De Australiër Daniel Ricciardo is momenteel derde in het WK en heeft sinds 2014 vier overwinningen geboekt. Maleisië was het meest recente voor de ‘Aussie‘.

Alonso was vooral onder de indruk toen Ricciardo Sebastian Vettel naast zich had als teamgenoot, die toen vier titels op zijn naam had gebracht. “In alle facetten was Daniel beter dan Sebastian“, zo begint de kampioen van 2005 en 2006.

Als je tegen hem rijdt, kun je je geen fout veroorloven

Daniel is erg gecommitteerd in wat hij doet. En dat was in 2014 goed te zien. Alles was goed en beter [dan Vettel, FR]. Zijn benadering, de starts, het rijden en inhalen. Vettel werd zo makkelijk verslagen door ‘Ricci‘, dus daarom kies ik hem.”, aldus Fernando Alonso.

De Spanjaard behaalde in 2013 voor het laatst een overwinning en scoorde sinds 2014 geen podiumplek meer (Hongarije 2014). Tegenwoordig werkt de man er hard aan om het gestrande schip, dat de McLaren-Honda MP4-31 is, weer vlot te trekken.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s