verkeer snelweg file files

verkeer snelweg file files

De Nederlandse overheid is doorgaan onbetrouwbaar. Maar op één ding kan de burger altijd rekenen, en dat is dat de bedragen (oa. belastingen) ALTIJD omhoog gaan. Zo ook de boetes voor verkeersovertredingen!

Niet in 2017. Volgend jaar hebben we een ‘meevaller‘: de boetebedragen blijven gelijk en dalen zelfs in het geval van snelheidsovertredingen.

Maar zoals altijd kruipen er adders in het grauwgroene Hollandse gras…

De snelheidsovertredingen worden slechts één euro goedkoper. Dat betekent dat je voor 1 km/h te hard [..sic] op de snelweg nog altijd 10 euro moet betalen en binnen de bebouwde kom kost 4 km/h te hard 26 euro. Het heeft te maken met de inflatiecorrectie, die dit jaar -0,03 procent bedraagt. Daardoor stijgen de verkeersboetes voor het eerst sinds 2010 niet.

Dat je voor 1 kilometer te hard al een boete krijgt, is natuurlijk om te voorkomen dat de dames en heren ‘hoge ambtenaren‘ geld tekort komen om over de balk te smijten. Hoezo ‘oplichterij‘?

Het Ministerie van Justitie wil al lange tijd naar een systeem toe waarbij iemand die vaker een overtreding in het verkeer begaat, ook meer moet gaan betalen. Toch wordt dat systeem ook in 2017 nog niet ingevoerd. De bedragen blijven voor iedereen gelijk, of je nu elke week een bon rijdt of een keer in de tien jaar een keer geflitst wordt.

Net als dit jaar moet je in 2017 bij elke verkeersboete 9 euro administratiekosten betalen. Tot en met 2015 was dit nog 7 euro. De verhoging levert de overheid op jaarbasis ongeveer 23 miljoen euro op.

bron: AutoVisie

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

»

  1. shivatje schreef:

    Spreek mij niet van de Nederlandse boetes heb er juist twee gehad om te snel te rijden in een bebouwde komt. Dit allemaal op drie minuten tijd met dezelfde flitser. Ik reed 5 en 8km te hard. Als je dan naar een antwoord vraagt bij de instanties krijg je die nog niet. Vind het erg gesteld met de boetes in Nederland.

    Aum Shanthi

  2. Hulp tegen onzinnige beschikkingen (boetes) schreef:

    Wil je hulp tegen een verkeersboete mail me hulpbeschikking@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s