Manor stevens silverstone 2015

Manor greep nipt naast de punten in Brazilië. Daarnaast zag het Sauber voorbij glippen in het WK-klassement voor team. Een gebeurtenis waarmee miljoenen dollars mee gemoeid zijn.

Het team heeft namelijk een lijstje met vier namen. Twee van hen zullen volgend jaar voor het team mogen racen, mits ze Manor financieel kunnen overtuigen. Oftewel met een hele grote zak geld komen aankloppen. Nu zijn er nog drie zitjes vrij voor de hele F1-grid voor volgend jaar. Sauber heeft nog twee zitjes vrij, en Manor heeft één stoeltje vrij.

Maar Sauber kan dankzij de punten in Brazilië extra geld tegemoet zien, ten koste van Manor. Pascal Wehrlein zal wel aanblijven bij het kleinste renstal van de grid, want Mercedes wil zijn pupil wel laten racen.

De andere namen die nog niet bevestigd zijn, zijn Felipe Nasr, Esteban Gutierrez en Rio Haryanto.

Er wordt verwacht dat Sauber komend seizoen opnieuw in zee gaat met zowel Ericsson als Nasr, maar die laatste heeft op dit ogenblik enkele problemen met zijn hoofdsponsor, Banco do Brasil. Nasr gaf te kennen wel geïnteresseerd te zijn in een optie bij Manor, mocht het niet lukken om bij Sauber te blijven.

Gutierrez, die bij Haas mag vertrekken, meent 70% kans te maken dat hij komend seizoen F1 rijdt. Ons ontgaat het totaal waarom een team met deze ‘net niet‘-coureur in zee zou willen gaan. De Mexicaan heeft sinds zijn debuut in 2013 nooit weten te onderscheiden. Zo zijn alle punten voor HaasF1 gescoord door zijn Franse teamgenoot Grosjean, die zelf te boek staat als een ‘redelijke coureur‘.

Tot slot is ook Indonesiër Rio Haryanto nog in de running voor een zitje bij Manor. De Indonesiër startte het seizoen bij het team, maar moest door sponsorproblemen vanaf de GP van België genoegen nemen met een testrol bij Manor.

Haryanto zou voor 2017 voor voldoende financiële middelen zorgen, om weer plaats te nemen in een Formule 1-auto.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s