rosberg_hamilton

We zijn allemaal heel benieuwd wie het wordt. Dat de beste moge winnen“, zo liet teambaas Toto Wolff optekenen via de website van het team.

Als team hebben we één belangrijke taak volbracht“, aldus Wolff.

We moesten ervoor zorgen dat Nico en Lewis de mogelijkheid hadden om het wereldkampioenschap tot aan de vlag uit te vechten. Allebei hebben ze exceptioneel gepresteerd, allebei zouden ze een waardige kampioen zijn. Degene die wint, heeft dat volledig verdiend.”

Daarmee heeft Wolff tevens aangeven dat er géén teamorder zullen worden uitgebracht. Dat kán ook niet, want een order aan een van de kamphanen zou meteen het WK kunnen beslissen. Iets wat de autosportbond FIA niet bepaald prettig zou vinden.

Nico Rosberg heeft twaalf punten voorsprong in de WK-klassement. Als Hamilton aanstaande zondag wint, heeft de Duitser aan een derde plaats genoeg om voor het eerst wereldkampioen te worden.

Daarbij moet Rosberg wel afrekenen met twee Red Bulls die steeds sneller zijn geworden, maar ook met een getergde Ferrari die hun seizoen goed willen afsluiten. Tot slot is er ook nog een strijd gaande tussen de energiedrankjesfabrikant en het oudste team van de F1-grid.

Inzet is de tweede plaats in het klassement voor teams. Uiteraard is er daar veel geld mee gemoeid, dus het beloofd een heftig en heet weekeinde te worden in het toch al zo -lekker- warme Abu Dhabi.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s