Sauber_monteur_2013

Eerder had Felipe Nasr graag bij Sauber zou willen blijven. Maar de toekomst van de coureur, die twee weken geleden indruk met WK-punten het seizoen van Sauber redde, bleef onzeker.

Toen de jonge Braziliaan echter in zijn thuisrace naar een puntenrijk positie reed, leek zijn carrière in de sport gered. Niet dus!

De knoop is doorgehakt; de Braziliaan raakt de steun van zijn jarenlange sponsor Banco do Brasil (BdB) kwijt. Dat heeft teambaas Monisha Kaltenborn in Abu Dhabi bevestigd tegenover het Braziliaanse Globo.

En dat is best raar, want de Formula One management (FOM) zal Sauber een beloning van ongeveer 40 miljoen uitbetalen in 2017. Dat is voor Sauber circa 40 procent van de begroting.

Niet dat Felipe daarvan profiteert. De ,am lijkt nu wel te worden gestraft voor zijn succes. Sponsor BdB deed eerder de voorstel om de sponsoring voor Nasr te verlagend van 15 miljoen naar 5 miljoen dollar. Bij Sauber werd daar minnetjes op gereageerd. Ook een manier om ‘nee’ te zeggen.

Voor de Braziliaan wordt het nu heel erg moeilijk om nog een zitje te vinden voor seizoen 2017. Ook Manor vraagt namelijk geld voor haar stoeltje. Tegenkandidaten zijn Pascal Wehrlein, Esteban Gutierrez en de Indonesiër Haryanto, die eerder al voor Manor reed.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s