Rosberg_Hamilton_monza2014

Rosberg & Hamilton Monza2014

Zoals de doorgewinterde fans weten, heeft Nico Rosberg afgelopen zondag zijn eerste wereldtitel gewonnen. Maar daar ging het in de kranten van vandaag niet over…

Het ging om het feit dat Lewis Hamilton zijn teamgenoot achter zich hield, zodat -met name- Vettel en Max Verstappen een aanval had kunnen plaatsen. Rosberg had aan een P3 genoeg om het wereldkampioenschap te winnen, dus voor de Brit zou het ideaal zijn als de Red Bull en Ferrari de tweede Mercedes zouden passeren.

En toen greep de teamleiding in. Wolff en technisch directeur Paddy Lowe vroegen aan Hamilton om te versnellen, maar de Brit zag het nut ervan niet in. Dat er teamorders werden uitgevaardigd zorgde overigens voor verbaasde blikken.

Eerder zei teambaas Toto Wolff namelijk niet te zullen ingrijpen, maar later legde de Oostenrijker het weer anders uit:”We willen eigenlijk nooit ingrijpen, zolang we maar winnen. Maar Lewis reed zoveel langzamer dat we vreesden voor de zege. Dus grepen we toch in, maar dat negeerde hij.”

En dus staat er in de Britse kranten van vandaag dat Mercedes sancties zou overwegen richting haar onttroonde kampioen.

Maar Lewis Hamilton won de race, dus achteraf bleek de bemoeienis van het team overbodig en onjuist. Net zoals bij de “No!” van Max Verstappen destijds wat evenmin aanleiding tot ontslag of zelfs maar disciplinaire maatregelen van Red Bull was.

Dat Mercedes niet blij is met Hamilton is begrijpelijk, want geen werkgever zit te wachten op een weigerachtige werknemer. Maar wees eerlijk, wat had Mercedes te verliezen? Ze waren al zeker van het kampioenschap voor constructeurs en het was ook al zeker dat een van hun coureurs kampioen zou worden.

Is het probleem niet groter geworden omdat Mercedes Hamilton opdroeg sneller te rijden en zo voordeel aan Rosberg te bieden?

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s