Jeremy Clarkson beach

Naar eigen zeggen is de Britse Grand Tour-presentator Jeremy Clarkson jaren lang fan van de Formule 1. De man heeft dan ook een eigen mening over de recente machtswissel binnen de F1.

Het vertrek van Bernie Ecclestone zou volgens Clarkson een goede zaak voor de sport zijn.

Ik heb lange tijd een goed gevoel bij Bernie gehad, maar het is tijd dat de sport op een andere manier gerund wordt“, aldus Jeremy Clarkson in een video op ‘Drivetribe’, het sociale medium van de Grand Tour-presentatoren.

Clarkson heeft ook een visie op wat er wel moet gebeuren met de Formule 1 en schuwt harde bewoordingen niet: “Formule 1 dient niet om een rijke man nog wat rijker te maken.”

De sport moet gerund worden als een show. Op die manier trek je toeschouwers. En ik ben er van overtuigd dat dat zal gebeuren. Chase (de nieuwe CEO van de F1, FR) is een Amerikaan en die weten wel hoe je er een goede show van maakt.”

Clarkson sluit af: “De rijke oude mensen die de sport runnen, moeten zich realiseren dat de fans het belangrijkste zijn. Geen fans betekent immers geen sponsors. En het enige dat de fans willen, is opwinding. De Amerikanen verstaan dat wel, dus ik hoop dat ze de F1 terugbrengen naar de gloriedagen.”

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s