In Nederland wordt er vaak smalend gesproken van ‘fopstraffen‘ in geval van ernstige verkeersongelukken die levens eisen, terwijl ze niet hoefden te gebeuren.

Weet u het nog?

In 2013 reed een man uit Polen een opa (67), een oma (64) en hun tweejarige kleindochtertje dood met zijn BMW. De rechtbank in Roermond veroordeelde de 33-jarige ‘doodrijder’uiteindelijk tot 120 uur werkstraf, omdat het zogenaamd het niet bewezen kon worden dat de Pool te hard had gereden.

Uit politieonderzoek zou duidelijk zijn geworden dat de man namelijk wél ruim veertig kilometer te hard had gereden, op een weg waar 80 kilometer per uur is toegestaan.

De zaak kreeg extra bekendheid doordat de vader van het kleine meisje uit frustratie zijn stoel naar de rechter gooide.

In hoger beroep zond het Gerechtshof Den Bosch woensdagmiddag de Pool voor 15 maanden de gevangenis in en ontzegging van de rijbevoegdheid voor de periode van 4 jaar. In zijn thuisland zou de man echter wel gewoon kunnen blijven rijden.

Tot zover het medeleven van de Nederlandse rechter.

In Duitsland kregen twee straatracers die vorig jaar een onschuldige man doodreden levenslang.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Duitse rechtspraak werden de daders wegens moord veroordeeld in een verkeersdelict! Niet dood door schuld, maar moord. Beide twintigers krijgen levenslang, met de kanttekening dat levenslang in Duitsland in de praktijk gemiddeld uitdraait op zo’n 20 jaar brommen.

Het kon ook niet anders dan een dergelijk conclusie, omdat die twee op het briljante idee kwamen om midden in het centrum van Berlijn te gaan racen. Totdat Michael Warshitsky nietsvermoedend met een groen verkeerslicht de kruising opreed.

Dan weet je gewoon dat een fataal ongeluk op de loer ligt…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s