In mijn column van 13 maart schreef ik het al: Driemaal op rij faalt Honda met haar krachtbron. Stercoureur Fernando Alonso kan zich alleen maar over opwinden, maar hoelang nog?

De oud-wereldkampioen van 2005 en 2006 verspilde eerst zijn beste jaren bij Ferrari en moet nu weer lijdzaam toekijken hoe de concurrentie vóór hem rijdt.

De Spanjaard verklaarde vorig jaar te zullen stoppen, indien de nieuwe Formule 1 tegen zou vallen. Het goed nieuws is dat Fernando dolenthousiast is over de performance van de 2017-auto’s.

Het slechte nieuws is dat de McLaren-Honda MCL32 zélf totaal geen tempo heeft of kan vasthouden.

Dat de MCL32 langzaam is, is niet echt erg. Maar de auto is ook nog eens onbetrouwbaar. In de eerste week van de wintertest zouden er al vijf motoren zijn gebruikt. Een detail: In een heel seizoen mogen de heren coureurs maar vier motoren gebruiken.

Maar Honda heeft weer eens de plank misgeslagen. Voor de Japanners, die nog altijd hulp van buitenaf weigeren, is er een race gaande tot de eerste race in Melbourne. Met de huidige performance zouden Stoffel Vandoorne en Alonso niet eens de kwalificatie kunnen uitrijden zonder motorschade.

Het gerucht gaat dat de motor teveel vibratie’s genereert, wat resulteert in scheurtjes en andere defecten. Die trillingen werden kennelijk niet waargenomen op de testbank, doch zou het zwakke vermogen wel zijn opgemerkt.

Dat zal allemaal wel, maar het contract van Alonso loopt dit jaar af. Tevens lijkt de man een ontsnappingsclausule te hebben ingebouwd in het overeenkomst met McLaren.

De kans bestaat wel degelijk dat Fernando nog tijdens het seizoen opstapt, om vervolgens in 2018 voor een ander team uit te komen. Insiders wijzen meteen weer naar Mercedes waar de Fin Bottas zich moet zich te bewijzen tegenover Lewis Hamilton…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s