Hamilton Bahrein 2015

We blijven nog even aan de lippen van David Coulthard hangen, want de Schot had nog een mening te ventileren…

Zo zou de grootste kanshebber voor de titel van seizoen 2017, Lewis Hamilton, wel eens kunnen stoppen na het winnen van het wereldkampioenschap. Net zoals zijn voormalig teamgenoot Nico Rosberg vorig jaar.

Coulthard denkt dat er volgens hem niet veel hoeft te gebeuren voordat Lewis Hamilton zal besluiten te stoppen: “Hij gaf eerder al aan het beu te zijn om continu dezelfde vragen te moeten beantwoorden. Vorig jaar raakte hij steeds meer gefrustreerd door de interne politiek bij Mercedes.”

En Hamilton heeft meer dan genoeg andere ‘projecten‘ om zich erop te richten. Zijn ambities op muzikaal gebied bijvoorbeeld. In zijn vrije tijd is Hamilton vaak met muziek bezig en wordt hij geregeld gezien met sterren zoals Drake en Pharrell. Zelf ambieert hij ook een carrière in de muziek en gaf ooit aan dat hij zijn muziek aan rapper Kanye West had laten horen.

De donkere Brit werd en wordt er vaak om verguist, terwijl men vaak ‘zeurt‘ om meer karakters in de sport.

[foto: Senna/Prost/Mansell/Piquet]

De drievoudig wereldkampioen debuteerde als 22-jarige in de sport en begint komend weekend aan zijn elfde seizoen in de Formule 1. Een logisch gevolg is dan dat Lewis dan ook op jongere leeftijd met ‘pensioen‘ zal gaan.

In vergelijking met bijvoorbeeld Nigel Mansell, heeft Hamilton er veel meer jaren in de sport op zitten. Mansell was al 27 jaar toen hij in 1980 zijn debuut maakte. Tegenwoordig geldt dat als stokoud!

Mansell was vervolgens 15 jaar actief om pas op 42-jarige leeftijd te stoppen.

Hoewel…Damon Hill die wereldkampioen werd in 1996, stapt pas als dertiger in bij het zieltogende Brabham-team. Zeven jaar later was het alweer voorbij voor de eerste zoon van een oud-wereldkampioen die zelf ook het WK won. Maar voor Damon Hill geldt dat hij ook enige jaren aan motorraces meedeed.

Als Lewis Hamilton net als Mansell ook als veertiger zou (mogen /moeten) stoppen, dan zou hij nog tien jaar moeten blijven rijden! Dat maakt liefst 21 raceseizoenen in totaal. Een Max Verstappen zou 24 seizoenen achter de kiezen moeten slikken…

Dat zijn nogal wat races, meer nog dan de huidige ‘recordhouder‘ Rubens Barrichello (debuteerde als 21-jarige) die 18 jaar en 322 starts lang in de sport vertoefde.

 

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s