seven dangerous days

Over het verkeer in Thailand is veel geschreven op deze blog. De Thaise regering tracht met een 10-jarig nationaal beleidsplan [2011-2020] het aantal verkeersongevallen terug te dringen.

Desondanks bleef het aantal verkeersongevallen te hoog. Onbevoegde en/of onbekwame buschauffeurs, kinderen zonder helm op de motor en natuurlijk het nationale (water)feest ‘Songkran‘!

In 2010 verloren 26.000 mensen hun leven in het verkeer. Ter vergelijking in 2012 kwamen er in Nederland 650 mensen om in het verkeer [bron: CBS].

Nu doet ook de Office of Insurance Commision (OIC), een soort overheidsorgaan dat toeziet op de branche, een duit in het zakje.

Zo wil de Thaise overheid dat verzekeraars 5 tot 10 procent korting geven op de verzekeringspremie voor automobilisten die een dashcam (laten) monteren in hun voertuig.

Daarvoor is zelfs een wetswijziging uitgevoerd, waardoor bedrijven kunnen worden beboet indien een client korting misloopt. Via de korting wil men bestuurder ertoe bewegen een dashcam te gebruiken tijdens ritten, wat een bijdrage aan de verkeersveiligheid zou moeten leveren.

Dashcams worden steeds beter en goedkoper en gelden steeds vaker als bewijsvoering in zaken die anders gecompliceerd zouden zijn. Mensen kunnen zich ook beschermen tegen oplichting, zoals u in het onderstaand video kunt ‘bewonderen‘.

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

»

 1. shivatje schreef:

  Of deze mensen een goede rijopleiding geven.

  Aum Shanthi

  • frankyremtlaaaat schreef:

   Dat zou het beste zijn, maar een goede controle doet ook veel…helaas zijn agenten in dat land onderbetaald en dat weet de bevolking ook…Dat begrip wordt ‘tea-money’ genoemd.

   Tja…

   Bedankt voor je antwoord

 2. shivatje schreef:

  En dan krijg je van die problemen waar dagelijks doden vallen of zwaar gewonden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s