[Dashboard van de Model 3]

Vaste lezers van mijn blogje weten al dat ik zeer gecharmeerd ben van de elektrische auto’s van Elon Musk. Maar het zijn wel dure karretjes. De Model 3 moet meer mensen aanspreken.

De Model 3 zal niet alleen goedkoper, maar ook kleiner zijn dan de Model S.

Maar er is dan ook minder ruimte voor de accu’s. Musk liet via zijn Twitter-kanaal meer weten over de kleinste Tesla tot nu toe.

In een tweet zei Tesla CEO Elon Musk recent dat in de Model 3 een batterijpakket van maximum 75 kWh past. Dat zorgt voor een range van circa 383 kilometer (of meer).

Het kleintje zal de laatste stand van techniek bevatten, doch is het een ‘low-tech‘ auto vergeleken met de Model S en X.

Zo heeft de wagen veel minder bedrading, geen uitschuivende deurklinken en geen complexe Falcon-deuren. Dat verlaagt de productiekosten, maar Autopilot –zelfsturende auto-maakt wel deel uit van de uitrusting. De eerste versies zullen louter achterwielaandrijving hebben, dus maar één motor.

Extra snelle Performance versies van de 3 zitten nog in de pijplijn, maar een Model S P100D zul je er niet mee verslaan.

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s