Verliep de eerste race van het jaar niet echt lekker voor de energiedrankjesfabrikant, in China blijven de problemen terugkomen. Ditmaal had Max Verstappen er veel last van.

Nadat Ricciardo in Australië al vroegtijdig werd uitgeschakeld in de kwalificatie, waren in China de rollen omgekeerd: Max Verstappen moest al in Q1 opgeven door problemen met zijn motor.

De software zou niet meewerken, waardoor er maar vier cilinders van de zes werkten. Red Bull heeft aangegeven dat het probleem één of meerdere bougie’s betreft, maar op zondagochtend zullen we weten op het probleem is op gelost.

Max Verstappen was overigens van mening dat hij ook zonder de problemen in de kwalificatie de top vier niet had kunnen bijhouden. Zo moest teamgenoot Ricciardo genoegen nemen met een P5, op bijna een anderhalve seconde van Lewis Hamilton in zijn Mercedes.

Verder is de balans van de auto voor verbetering vatbaar naast meer grip en meer vermogen.

Het grootste probleem is dat het een stuk moeilijker is geworden om te begrijpen wat er gebeurt wanneer er iets aan de RB13 wordt veranderd. De voorganger was voorspelbaarder qua gedrag.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s