Vorig jaar werd officieel bekendgemaakt dat de Formule 1 na 2018 niet meer zou terugkeren in het Aziatische land. Gisteren is echter bekend gemaakt dat we na dit jaar al afscheid moeten nemen van Sepang.

In het eerste weekend van oktober zal voor de laatste keer het F1 circus neerstrijken op Sepang International Circuit. Na 18 onafgebroken jaren zullen de F1-auto’s voor het laatst over één van architect Tilke meest geslaagde circuits razen.

De reden blijft ongewijzigd, en dat is natuurlijk geld!

De Maleisische overheid zegt dat het organiseren van de Grand Prix teveel gemeenschapsgeld kost en dus wordt de F1 uitgezwaaid. Mogelijk om politieke redenen werd er echter besloten om een jaar eerder afscheid te nemen.

Qua ervaring als gamer met F1 2016 en andere racegames, zorgde Sepang altijd voor een prachtige ervaring. Het is een mooi en technisch moeilijk circuit om te rijden. Hoogteverschillen, veel lange bochten en twee mooie rechte stukken na elkaar. Vooral de bocht voor het achterste rechte stuk was altijd een uitdaging voor mij om het met voldoende snelheid mee te nemen.

Ook als tv-kijker kwam men aan zijn trekken: Sergio Perez die voor Sauber in 2012 de race van zijn leven rijdt en op slechts 2,3 seconden van Alonso in de Ferrari finisht, de Multi 21-affaire in 2013 en in 2016 de opgeblazen motor van Lewis, waardoor Nico Rosberg op rozen zat voor het kampioenschap.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s