Lewis Hamilton mag in China voor de 63ste keer van de eerste startplek aan een race beginnen. Een mijlpaal nadert voor de Brit.

Want Hamilton scoorde ook zijn zesde pole op rij sinds de Grand Prix van Amerika. Lewis was op jacht naar zijn vierde titel en moest het toen opnemen tegen zijn teamgenoot Nico Rosberg, die uiteindelijk het WK won.

Overigens is het zijn idool Senna met acht keer pole op rij nog altijd recordhouder.

Naast 63 poles en de zes-op-rij, kruipt de coureur van Mercedes richting zijn idool Ayrton Senna. Ayrton Senna behaalde tussen 1984 en 1994 65 pole’s. De Braziliaan stond erom bekend om zichzelf en zijn auto volledig uit te wringen in één supersnel rondje.

Een treffend voorbeeld daarvan was de Grand Prix van Monaco in 1988. Senna reed zijn teamgenoot, de Fransman Alain Prost, op liefst 1,4 seconde! En dat terwijl de McLaren-Honda MP4/4 toch al zo’n dominante auto was, aangezien Prost op zijn beurt weer 1,3 seconde ‘los‘ was van de rest!

Iets waar een Fernando Alonso anno 2017 alleen maar van kan dromen.

Toch won de in 1994 [GP San Marino] overleden Ayrton de race niet. Senna crashte in Portier, een dubbele rechterbocht voor de tunnel. Teambaas Ron Dennis had over de radio aangegeven dat zijn eerste plaats veilig was, en suggereerde dat hij langzamer kon gaan rijden. Niet ongebruikelijk in die tijd, toen de motoren op hun grens zaten en daardoor heel wat onbetrouwbaarder waren.

Daarop begon de Braziliaan te vertragen, maar verloor hij ook zijn concentratie met de crash tot gevolg.

Overigens heeft Michael Schumacher het record in handen met 68 pole’s. Van de actieve coureurs staat Vettel met 46 pole positions ver achter de Brit.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s