bron: Daily Mail

Autorijden is duur. Duur, maar voor de meeste bezitters een bittere noodzaak. Toch staat er een tijdbom steeds luider te tikken…

Veel bezitters ‘skippen‘ kosten als klein onderhoud om geld te besparen. Toegegeven, de auto’s zijn tegenwoordig zo goed dat een kleine beurt makkelijk kan worden overgeslagen, maar voor wie dat als ‘permanent beleid‘ vast houdt zou wel eens een hele koude douche kunnen krijgen.

In een Amerikaans onderzoek is gebleken dat liefst 65 miljoen automobilisten niet in staat zijn om een garagerekening van 500 á 600 dollar te kunnen betalen. Laat staan dan men vervangend vervoer kan aanschaffen in geval van een total-loss.

De AAA, de Amerikaanse ANWB, adviseert om minimaal 50 dollar per maand opzij te leggen voor onverwachte uitgaven. Een wijs advies, maar het leven in The States is nogal duur. Wie niet in de stad kan wonen (met huurprijzen van rond de 2000 dollar per maand), moet wel verhuizen. En dan is men aangewezen op eigen vervoer in de vorm van een auto, daar het openbaar vervoer in Amerika zwaar onder de maat is.

En dan loopt alles heel rap op.

En in Nederland? Uw scribent had jarenlang genoeg aan een stalen ros, want ik werkte dan op maximaal 20 minuten fietsen van huis, maar sinds kort werk ik op dertig minuten autorijden. Dus meer geld opzij zetten voor onderhoud en brandstof.

En dan zie je dat werken in Nederland daadwerkelijk een straf is.

Je betaalt letterlijk om te mogen werken. De reiskostenvergoeding is al meer dan tien jaar geheel ontoereikend, dus dat ‘argument‘ kan van tafel. Wat in de VS gebeurd kan hier ook gebeuren. Mensen houden nauwelijks geld over om te leven, dus moet er bespaard worden. En dan sla je een rondje olie verversen vrij makkelijk over.

Eerder kon ik al aantonen dat het wagenpark in Nederland steeds ouder wordt. Dat is niet voor niets…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s