La Gazetta dello Sport denkt te weten dat Kimi Räikkönen na dit jaar zal worden vervangen door Daniel Ricciardo.

Het begon al na de Grand Prix in China. Topman Sergio Marchionne was na de race ontevreden over de prestatie van de Fin. De Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport claimt dat het gebeuren nu definitief het einde ingeluid heeft van de veteraan bij Ferrari.

Sebastian Vettel heeft er echter nooit een geheim van gemaakt dat hij Kimi graag als teamgenoot heeft, maar is nu dus kennelijk niet meer voldoende.

De Italianen geloven zelfs dat Daniel Ricciardo een pre-contract getekend heeft bij Ferrari. Red Bull wil haar coureur zeker behouden, maar Ferrari zou nu bereid zijn een jaartje af te kopen. Ricciardo heeft al de nodige jaren F1-ervaring, is 27 jaar oud en heeft bewezen te kunnen winnen.

Voor Ricciardo zelf zou de overgang financieel zeer interessant kunnen worden, maar ook omdat hij de nodige concurrentie ondervindt van Max Verstappen. Max is nu al erg gewaagd aan Ricciardo en die verhouding lijkt zich eerder in het voordeel van Max te ontwikkelen dan in het voordeel van Daniel, terwijl Max ook veel jonger is en dus de tijd mee heeft.

Als Daniel Ricciardo vertrekt naar Ferrari wordt hij herenigd met Sebastian Vettel. De twee waren al één jaar teamgenoten bij Red Bull Racing en troefde de Australiër de Duitser dat jaar af. Red Bull won in 2014 drie races en alle drie werden ze door Daniel behaald.

Sebastian Vettel staat dus niet te springen om een teamgenoot als Ricciardo.

Een belangrijke reden waarom Vettel Kimi als teamgenoot wil behouden, is natuurlijk dat hij weet dat hij de Fin kan hebben. Vettel zit niet weer om een hard gevecht om de dominantie binnen het team met Ricciardo te wachten.

Of…Vettel moet dit jaar kampioen worden, dan kan hij daarna afscheid nemen van de Formule 1.
kimi raikkonen seb vettel

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s