Bernie-ecclestone

Bernie Ecclestone was dit weekend te gast in Bahrein waar de Grand Prix zou worden gewonnen door Vettel en zijn Ferrari. De man die ooit met ijzeren vuist heerste over de sport liet wel heel erg blijken dat hij terecht is vervangen…

Zo liet de 86-jarige Brit weten dat de social media niet goed is voor de Formule 1: “Mijn doel is altijd geweest om de televisiestations te beschermen. Met het beleid wat nu gevoerd wordt op het vlak van social media is veel content gratis beschikbaar en dat is niet goed.”

Opvallend dat Bernie het heeft over ‘beschermen van de tv-stations‘ die toch ieder jaar steeds verder werden uitgeknepen. Ooit wilde Ecclestone dat de sport op vrije kanalen zoals de BBC te zien moest zijn. Vervolgens sloot de bejaarde deals met commerciële stations….uiteraard voor veel geld.

De sport verdween achter de decoder en de kijkersaantallen liepen terug. Maar geen greintje schuldgevoel daarover bij Bernie Ecclestone.

En precies daarom is het goed dat hij nu weg is. Te conservatief, denk maar aan zijn uitspraken over jeugdige F1-fans…En alleen maar de F1 zakelijk bekijken is te simpel. Het is een sport met bijhorende emotie en passie.

[F1 Wereldkampioen Jim Clark (1936-1968) in een Lotus-Cortina]

Daar past social media prima bij en zorgt het er ook voor dat de sport beter onder de aandacht kan worden gebracht aan nieuwe (jeugdige) doelgroepen. Dat heeft de sport écht nodig.

Bernie ziet de F1 puur en alleen als een geldfabriek en vergat de belangen van alle liefhebbers van de sport. Dat blijkt ok over zijn uitspraken over de deelname van Fernando Alonso aan de Indy 500. Het Indy 500-uitstapje van Fernando Alonso was onder zijn leiding niet tot stand gekomen, bekende Ecclestone. De Spanjaard laat daar de Grand Prix van Monaco voor schieten, die door eerste reserve Jenson Button zal worden verreden.

Het is waarschijnlijk goed voor hem, maar ik had McLaren toch overgehaald om hem geen toestemming te geven. Ik had Fernando gezegd dat hij na afloop van zijn contract kon doen wat hij wil, maar dat hij nu midden in de Formule 1 zit en een Formule 1-coureur is.”

Voor een 86-jarige een opmerkelijke uitspraak, want in zijn jonge jaren was het heel gebruikelijk dat Formule 1-coureurs ook in andere klassen uitkwamen. De heren reden zelfs toerwagens of langeafstandraces naast de Formule 1! Al werden er toen geen 21 F1-races per jaar verreden.

Kortom, Bernie is ingehaald door de nieuwe realiteit…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s