Fernando Alonso McLaren 2015

Fernando Alonso doet in mei van dit jaar mee aan de Indianapolis 500 en slaat daar de Grote Prijs van Monaco voor over. De Spanjaard haalt zich daarmee flink wat op de hals…

Het zou al langer een droom zijn van Alonso om aan de prestigieuze Indy 500 mee te doen. Momenteel zit de man uit Oviedo weer in een –peperdure– zeepkist van een wagen.

Na de verloren jaren bij Ferrari, ging Alonso naar McLaren dat hoge verwachtingen had van de exclusieve samenwerking met de Japanse Honda. Inmiddels zijn we drie jaar verder en is de combinatie geen gelukkige gebleken. Sterker nog, de huidige motor is nog zwakker en onbetrouwbaarder dan ooit!

McLaren’s CEO Zak Brown wilde iets doen om zijn topcoureur gemotiveerd te houden.

Het is geen geheim dat Alonso nog altijd gewild is bij verschillende teams. Zo opperde insiders dat de wereldkampioen van 2005 en 2006 een goede vervanger zou kunnen zijn van Nico Rosberg, die na zijn titel van 2016 plots zijn pensioen aankondigde.

Dus waarom Fernando niet laten deelnemen aan de Indy 500? In Jenson Button heeft men een capabele vervanger. Maar dan moet er veel gebeuren, zeg maar veel worden gevlogen. Na de Grand Prix van Bahrein [16 april] vliegt Alonso naar Alabama waar hij de Honda Indy Grand Prix of Alabama bij zal wonen om teamleden te ontmoeten.

Op maandag na de race zal Alonso een stoeltje laten maken voor zijn IndyCar en daarna zal hij naar Rusland vliegen om deel te nemen aan de Grand Prix van Rusland.

Na de Grand Prix van Rusland vliegt Alonso terug naar de Verenigde Staten waar hij in Indianapolis een aantal dagen in een simulator zal testen. Wellicht dat de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 in die week ook voor het eerst een IndyCar zal testen. Daarna vliegt Alonso naar Barcelona waar tegen die tijd zijn thuis Grand Prix op het programma staat.

Nog op de zondag dat de race verreden wordt, vliegt Alonso wederom naar Amerika waar hij dan zal blijven totdat de Indy 500 verreden is.

Natuurlijk zou dit alles niet gebeuren als de McLaren MCL32 een winnaar was…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s