Eerder toonden wij u een video van een heftige crash in de Britse Formule 4. Een coureur met de naam Billy Monger klapte hard achterop een stilgevallen collega. Ondanks dat de verwondingen zwaar waren, hoopten we dat het zou meevallen…

Maar het viel niet mee.

Billy Monger is een 17-jarige jongeman die zijn droom als professioneel coureur hoopte te bereiken. De verwondingen opgelopen na het huiveringwekkende ongeluk bleken zeer ernstig. Zijn beide onderbenen zijn geamputeerd en Monger werd kunstmatig in coma gebracht.

Zijn team JHR Developments is nu in samenspraak met de familie van Monger een crowdfunding-project [link] gestart. Het ingezamelde geld gaat in een fonds ten behoeve van Monger. Hunter en Ingram hadden het doel om £260 000 in te zamelen, want dat bedrag is nodig voor de revalidatie van Monger en allerlei andere medische zorgen die hij op korte en lange termijn zal nodig hebben.

De autosportgemeenschap heeft de actie omarmd, met teams en coureurs uit diverse klasses die de actie gedeeld hebben. Het project is een groot succes. Het doel was om 260.000 pond in te zamelen, maar de teller staat inmiddels al op bijna 490.000 pond.

Ook toppers uit de Formule 1, onder wie Jenson Button en Max Verstappen, hebben geld gedoneerd.

En Billy? Die is inmiddels ontwaakt uit zijn coma en is nu al aan het bedenken hoe hij door kan gaan met zijn autosportcarrière.

Zo ziet u maar. Autosport is werkelijk fantastisch, maar nog altijd loert het gevaar.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s