Wie elektrisch wil rijden, heeft eigenlijk maar twee eisen/vragen. Ziet de auto er aantrekkelijk uit? En hoe ver kom je op een volle accu met een EV? Daar komt eigenlijk nog een derde vraag bij: Wat kost het?

Het aanbod van volledige elektrische auto’s is niet heel erg groot. Daarnaast zijn de aangeboden EV’s [electric vehicle] te duur, of ze hebben een beperkte actieradius waar je in je eigen situatie niets aan hebt.

Eindelijk is een Nederlandse prijs bekend, want in mijn eerder geschreven artikel over EV’s was er nog geen prijs bekend.

40.995 euro. Dat is de vanaf prijs voor een Ampera-e met een actieradius van 520 kilometer volgens de NEDC-testcyclus. In de reeele praktijk komt dat neer op circa 380 kilometer.

De Ampera-e heeft een 60 kWh batterij en een elektromotor die goed is voor 204 pk en 360 Nm aan koppel. De topsnelheid is begrenst op vrij magere 150 kilometer per uur.

Wacht met rennen naar de u bekende Opel-dealer, want de EV van GM is niet overal te koop. Nederland kent 28 geselecteerde verkooppunten waar men een order kan plaatsen voor de Ampera-e. Vanaf juli krijgen deze geselecteerde dealers een Ampera-e waar proefritten mee gemaakt kunnen worden.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s