Afgelopen dinsdag werd bekend gemaakt dat de Formule 1 Strategy Group bereid was om voorstellen te lanceren om Honda te helpen om hun concurrenten bij te benen.

Naar verluidt had Mercedes er wel oren naar om de Japanners hier en daar van wat tips te voorzien. Een beetje inzichtelijk maken welke processen er fout gaan en Honda vertellen hoe ze dat in de toekomst beter aan kunnen pakken.

Zoals altijd in de Formule 1 is er altijd wel een team dat op de tenen getrapt wordt, en in dit geval zou Red Bull het er niet mee eens zijn.

Volgens de Oostenrijkse renstal zou voor dit issue hetzelfde moeten gelden als bij het chassis: alle partijen moeten hun eigen motor bouwen.

Aan de ene kant is dat wel begrijpelijk. Red Bull liet na het overnemen van Minardi namelijk Toro Rosso gebruik maken van de ontwerpen van Adrian Newey, maar daar werd door de FIA een stokje voor gestoken.

Aan de andere kant heeft Red Bull ook boter op het hoofd. Al jaren pleit het team ervoor om de competitie op het gebied van motoren de ban in te doen. Onlangs herhaalden ze zelfs hun dreigement om de sport te verlaten als ze geen competitieve motor kunnen krijgen. Honda kwalijk nemen dat zij ook meer power willen is in dat licht bezien enorm hypocriet.

In het huidige reglement staat niks dat Mercedes verbiedt Honda uit de brand te helpen. Desalniettemin zal er, mocht dit daadwerkelijk gebeuren, het laatste woord nog niet over gesproken zijn. Red Bull, Renault en Ferrari zullen de ontwikkelingen ongetwijfeld met de nodige achterdocht volgen.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s