haaienvin mercedes

FIA-directeur Jean Todt en de nieuwe Formule 1-baas Chase Carey hebben vandaag na overleg besloten dat de haaienvin en T-wing vanaf 2018 verboden zijn. Volgens Todt zullen de reglementen zodanig worden aangepast zodat een ontwerp met de haaienvin of T-wing vanaf 2018 niet meer mogelijk is.

Door de nieuwe reglementen van dit jaar kozen veel teams voor een haaienvin, sommige teams rijden ook met een T-wing. Door de meeste fans werden de vinnen en extra vleugels al snel als lelijk gezien. Het nieuwe voorstel moet nog wel voorgelegd worden aan de World Motor Sport Council.

Todt en Carey hebben ook gesproken over het invoeren van Halo, deze boog op de cockpit die als bescherming dient staat op losse schroeven. Het zicht in de cockpit zou teveel belemmerd worden. Ook na aanpassingen van de boog op de cockpit zijn nog niet alle coureurs tevreden.

In plaats van Halo wil de FIA extra tests uitvoeren met het zogenaamde “shield-systeem”. Dit systeem, ontwikkelt door Red Bull, voorziet van de voorkant van de cockpit van een transparante bescherming.

Bron: GPPits.net

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s