Het Zwitserse Sauber zal volgend jaar met Honda-motoren racen. Sinds 2010 reed de Zwitserse renstal met krachtbronnen van Ferrari, maar vanaf 2018 zal er een Japanse krachtbron achterin liggen.

Weten de Zwitsers wat ze op hun hals halen?

In hetzelfde weekeinde dat de samenwerking werd aangekondigd, moest kopman Fernando Alonso door een elektrisch probleem al opgeven in de formatieronde. En het heeft er alle schijn van dat Honda vanaf volgend jaar alle problemen heeft opgelost.

Daarbij kunnen de Japanners best wel hulp gebruiken van de Britten, maar het wordt per uitvalbeurt steeds onwaarschijnlijker dat McLaren-Honda volgende jaar nog een combo vormen.

McLaren is het inmiddels flink zat om keer op keer met motorproblemen af te rekenen, terwijl het chassis zelf misschien wel in staat is om degelijke prestaties af te leveren. Het team van Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne werd al eerder gelinkt aan een hereniging met Mercedes als nieuwe motorleverancier.

Dus waarom stapt Sauber in het zwarte gat dat de Honda momenteel is?

Het grootste reden zou ‘geld‘ kunnen zijn. Sauber is al jaren armlastig en wellicht heeft Honda een deal gemaakt voor een motor plus coureur. Daarbij zouden de beurzen gesloten blijven.

Gratis motoren dus.

En als je achteraan rijdt, dan kan je van alles proberen. Slechter wordt het toch niet, hoewel een Sauber tegenwoordig wel kan starten en finishen. De Zwitsers hopen tevens te kunnen profiteren van de malaise dat McLaren nu treft.

McLaren is nu dus niet alleen bezig om te blijven drijven, ze halen nu ook de hete kastanjes uit het vuur voor een concurrent…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s