Het was één van de grootste verrassingen voor uw scribent eind 2016. Namelijk dat het Formule 1-team van Renault nog een jaartje doorging met Jolyon Palmer. Terwijl de jongeman gewoon niet goed genoeg is voor een stoeltje…

Jolyon Palmer is de zoon van voormalig Formule 1-coureur Jonathan Palmer, die zelf al geen hoogvlieger was (1983 – 1989) in zijn Formule 1-carrière. Jolyon won in 2014 de GP2 Series en werd in januari 2015 aangesteld als testrijder bij het Formule 1-team Lotus.

Lotus werd Renault en Joylon verhuisde mee, om vervolgens naast Kevin Magnussen te acteren als racecoureur.

Maar de Brit wist mij nooit te overtuigen, na ettelijke onnodige crashes in 2016. Gekscherend plaatst ik ooit een reactie dat Renault Palmer eruit moest gooien en Pastor Maldonado weer in die auto moest zetten.

Ook dit jaar gaat het niet crescendo met Jolyon Palmer. In Australië haalde Palmer de finish niet. In China en Bahrein kwam hij dan weer niet verder dan de dertiende plaats. Het verschil in kwaliteit met teamgenoot Hülkenberg –die ook nog eens veel minder ervaring heeft met de Renault– blijkt pijnlijk groot. Hülkenberg scoorde al zes punten, terwijl Palmer nog een nul achter zijn naam heeft staan.

Maar de staf van de Franse F1-equipe is wakker geworden?

Bij monde van teambaas Cyril Abiteboul is er voor het eerst openlijke kritiek geuit op de resultaten van de Brit. “We moeten eerlijk zijn: Renault is een team dat in staat is om punten te scoren, en niet alleen Nico Hülkenberg.”

Onze capaciteiten en inspanningen worden gelijk verdeeld over beide piloten. Hij komt dus niets tekort om in de top tien te finishen.”, zo luidde de terechte kritiek van de teambaas.

Toch heeft Renault een heel boterberg op haar hoofd zitten. Vorig jaar was Palmer de mindere van toenmalige ploeggenoot Kevin Magnussen. De Deen behaalde zeven WK-punten, terwijl Palmer slechts één schamel puntje wist te scoren in Maleisië.

En toch werd zijn contract verlengd, iets wat ik dus niet snap. Renault is daarmee in mijn ogen grotendeels aansprakelijk voor de kromme verhoudingen binnen het team, want in 2016 had men de kans om het Franse talent Esteban Ocon binnen te halen. De voormalige rivaal van Max Verstappen in de Formule 3 rijdt nu voor Force India en schurkt vaker tegen de top tien aan.

Hoe groot is de kans dat Jolyon het seizoen niet afmaakt?

Wel, dat hangt weer van Honda af. De tam-tam in de paddock wist te melden dat Alonso nog tijdens dit seizoen wel eens naar Renault zou kunnen overstappen, ten koste van Palmer.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s