Een nieuw onderdeel moet Formule 1-coureurs in actie beter gaan beschermen: het zogeheten schild. Daar hebben ze echter lang niet allemaal behoefte aan.

Om het kwetsbare hoofd van een coureur beter te beschermen tegen letsel, heeft autosportorgaan FIA al bepaald dat vanaf 2018 een vorm van extra cockpitbescherming verplicht gesteld zal worden.

Halo
Daartoe werden vorig jaar verschillende concepten getest. Een daarvan, de ‘halo’, was een driepotige constructie die door meerdere teams getest werd. Red Bull kwam met een eigen voorstel, het ‘aeroscreen’.

Nu heeft de FIA een nieuw idee: het zogeheten ‘shield’ is een soort langwerpige voorruit die coureurs beter moet beschermen tegen projectielen en dergelijke. Zij hebben hier echter alleen nog maar een illustratie van gezien.

Voor en tegen
Romain Grosjean (Haas) geeft voorafgaand aan het huidige raceweekeinde in Sotsji aan geen voorstander te zijn: “Ik denk dat de veiligheid vooropstaat, maar wil niet dat de cockpit van een Formule 1 wordt afgesloten.” Daniil Kyvat (Toro Rosso) sluit zich daarbij aan.

Valtteri Bottas van Mercedes ziet het heel anders: “Ik vind het prima, het oogt goed! De veiligheid is altijd belangrijk en kan nog verbeterd worden. Ik wil het graag testen, ook met oog op de zichtbaarheid naar buiten.” Hij krijgt steun van Pascal Wehrlein (Sauber).

Afwachten
Daniel Ricciardo (Red Bull) houdt zich nog op de vlakte, evenals Kimi Räikkönen (Ferrari): “Laten we het eerst maar eens proberen. De zichtbaarheid is het belangrijkst, maar hoe het ding eruit ziet maakt me heel weinig uit.”

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s