picture by Archibald / Flickr

Dat de basis van Force India wankelt is een publiek geheim. Dr. Vijay Mallya negeerde jarenlang alle waarschuwingssignalen en wist in korte tijd een schuld van meer dan 1 miljard euro ‘op te bouwen‘…

Mallya werd onlangs aangehouden door de Metropolian Police, maar al rap mocht de Indiër het gevang weer verlaten met achterlating van 650.000 pond borg. 17 mei aanstaande moet de eigenaar van het renstal voor de rechter verschijnen. Dan wordt duidelijk of de gevallen zakenman terug moet naar zijn geboorteland voor de omvangrijke fraudezaak aldaar.

Al eerder gingen er geruchten dat Mallya Force India wilde verkopen, maar zijn prijs van ruim 250 miljoen euro was de meeste geïnteresseerden té gortig. Maar recentelijk lijkt de vraagprijs behoorlijk te zijn gezakt?

Een Amerikaans investeringsconsortium zou plannen hebben om Force India over te nemen en het team te transformeren in een Brabham-team, zo meldt journalist Joe Saward op F1i.com.

Maar het wordt nog interessanter: Het consortium wil een oude naam gebruiken als ‘vehikel‘ voor haar activiteiten in de sport en als merknaam voor sportwagens a la McLaren. Force India zou na een succesvolle overname worden omgetoverd in Brabham, mits diens nazaten meewerken.

Onze intentie is om de naam terug te laten keren op de circuits. Sinds het begin van Project Brabham hebben we diverse verzoeken gekregen van partijen die interesse toonden in een licentie. We evalueren een aantal opties. Verder hebben we geen commentaar.”, aldus de familie Brabham.

(L to R): Sergio Perez (MEX) Sahara Force India F1; Lutz Huebner, BWT? Marketing Chief; Otmar Szafnauer (USA) Sahara Force India F1 Chief Operating Officer, and Esteban Ocon (FRA) Sahara Force India F1 Team with the Sahara Force India F1 VJM10.<br /> Australian Grand Prix, Friday 24th March 2017. Albert Park, Melbourne, Australia.

En daar komt Bernie Ecclestone om de hoek kijken.

Dat Bernie door Chase Carey van Liberty Media weggepromoveerd is naar een erebaantje zonder inhoud zit de oude Brit naar verluidt totaal niet lekker. In Bahrein en in Sotsji was hij dan ook weer prominent aanwezig in de paddock.

De Duitse krant Blick meent dat Ecclestone de drijvende kracht is, om Force India over te nemen én de naam Brabham te gebruiken. Saillant detail; Bernie Ecclestone was van 1972 tot en met 1987 teameigenaar van Brabham.

En met succes. In 1981 en 1983 werd het WK gewonnen. Dieptepunten waren er ook, zoals de dodelijke crash van Elio di Angelis op het Franse circuit Paul Ricard tijdens een testsessie.

Een investering en de kennis van Ecclestone zouden welkom zijn voor degenen die Force India willen overnemen. We zijn benieuwd of de 86-jarige na 30 jaar weer wordt verbonden met Brabham.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s