Eén Europa was de motto destijds. Daar blijkt anno 2017 niets van terecht gekomen. Duitsland mag personenauto’s tol laten betalen. De Europese Commissie hakt eindelijk knopen door.

Eind maart ging de Duitse Bondsdag al akkoord met een aangepast tolplan en in Brussel vinden ze nu ook dat aan alle bezwaren is gedacht. Toch duurt het nog even voordat we massaal tol mogen betalen aan de Duitsers.

Pas in 2019 gaan ze de tolheffing invoeren en het plan zou jaarlijks 500 miljoen euro in het laatje moeten brengen.

Zwaar teleurstellend“, noemen de drie Nederlandse transportspecialisten in het parlement, Van de Camp (CDA), Van Miltenburg (D66) en Van Dalen (CU), de keuze van de Europese Commissie want de tol gaat zeker Nederlandse automobilisten flink geld kosten.

Ongeloofwaardig
Iedereen is vol lof over Merkel en Macron die Europa nieuwe impulsen willen geven, maar hier gaat een kernland met een discriminerende maatregel dwars tegen Europese principes in. En dat voor een netto-opbrengst van 35 miljoen euro.

Natuurlijk wordt er in andere Europese landen ook tol geheven, maar Duitse automobilisten worden in deze casus anders behandeld dan buitenlandse, ofwel: discriminatie. En ook houdt de Duitse tol geen rekening met het nieuwe Brusselse principe het autogebruik te belasten naar gelang het aantal kilometers.

Oostenrijk vindt de plannen nog steeds veel te discriminerend en bereidt een zaak voor bij het Europees Hof van Justitie. Nederland heeft eerder aangegeven dat het zich hierbij zal aansluiten, mocht het zover komen.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s