Elon Muks heeft met zijn Tesla’s het nodige losgemaakt. Maar de man is nu ook een ‘target’ geworden voor ondernemers die hem willen overtreffen.

Daar zitten soms totaal gestoorde luchtfietsers tussen (binnenkort meer), maar anderen hebben een goed pakket te bieden.

Of niet?

Deze keer –het luchtfietserij kwam sneller dan verwacht weer terug?– gaat het om Zwitsers die een soort schema van Lamborghini Gallardo + i8 + enthousiaste verhalenverzinner hanteren.

Elextra is de naam. De auto moet in een oplage van 100 stuks met de hand worden gebouwd in Duitsland en men belooft ‘superieure prestaties‘.

Het vermogen zou maximaal 680 pk bedragen en het koppel kan worden verdeeld tussen voor- en achteras voor optimale tractie. De sprint naar 100 km/u duurt naar verluidt minder dan 2,3 tellen en de topsnelheid is gelimiteerd op 250 kilometers per uur.


Bij een kruissnelheid van 100 km/u heeft de Elextra trouwens een range van 600 kilometer. Voor het referentiekader: de Tesla Model S P100D zou in 2,28 tellen naar 100 km/u zoeven bij een –theoretisch– gelijkwaardige range.

Een overdaad aan carbonfiber moet het gewicht van de auto laag houden en de prijs zal er flink door worden verhoogd. Men hoopt tussen de 400.000 en 500.000 euro te vangen voor de auto.

In de lente van 2018 moet het eerste werkende prototype gereed zijn en men wil in 2019 de verkoop starten. Raar, want men weet wel hoeveel klanten moeten betalen voor de auto terwijl er dus niet eens een 1-op-1 model van de EV bestaat.

Maar eerlijk is eerlijk: hoewel de auto behoorlijk lijkt op een verlengde Lamborghini, ziet het er best goed uit. Maar bedragen noemen nog voordat je een rijdend concept hebt, is gewoon ‘suspicious‘…

Tot zover de zoveelste powerpoint-presentatie van de zoveelste dromer…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s