Bij het zwembad komt een nieuwe type kerb voor de Grand Prix van Monaco en daar zijn de heren racers niet blij mee.

Het zwembadcombinatie is het links-rechts gedeelte, voordat men –veelal over de kerb– richting de hairpin gaat. Die hairpin waar ooit ene Michael Schumacher crashte met gangetje van 16 kilometers per uur…Dat stukje dus.

Juist het feit dat de coureurs in de voorgaande jaren vol over de kerb gingen, heeft de autosportbond ertoe bewogen om een nieuwe, veel agressievere kerb te monteren. De lange gele kerbstone is in de apex –snijpunt op de ideale lijn– gelegd. De Formule E die eerder in Monaco aanwezig waren, hadden de primeur om de kerb te ervaren.

Romain Grosjean, de nieuwbakken mede-voorzitter van de GPDA, verwacht dat de Formule 1-auto’s daar in de vernieling zullen worden gereden.

Het lijkt mij meer een ‘skateramp‘ dan een kerbstone., zo sprak de Fransman zijn ongenoegen uit tegen Motorsport.com.

Ook Sergio Perez vindt de beslissing van de organisatie onjuist. Hij is veel te groot, het onnodig om zo’n enorme kerb te hebben. Door die vorige kwam je al in de muur terecht als je die raakte, nu denk ik dat je de tribune in vliegt.

Naast de nieuwe kerb zijn er hobbels neergelegd parallel aan de baan. Die moeten voorkomen dat coureurs die het circuit af gaan, met hoge snelheid terug de baan op kunnen gaan.

Tevens is er op diverse plekken nieuw asfalt gelegd. In de onderstaand video van de Formule E weekeinde kun je op 0:26 (chicane na de tunnel) en 0.46 seconde (zwembad) de nieuwe kerb zeer duidelijk zien.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s