McLaren Honda MP4 – 4 uit 1988

Resultaten uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst. Daar zijn ze in Tokio en Woking nu wel achter gekomen. Toch komt er geen einde aan de samenwerking tussen Honda en McLaren.

McLaren en Honda werken sinds 2015 met elkaar samen, maar dat leidde tot nu toe niet tot overwinningen of zelfs podia. In het verleden waren McLaren en Honda erg succesvol, waarbij de dominantie van 1988 nog altijd tot de verbeelding spreekt. In dat seizoen won het Brits-Japans team namelijk alle wedstrijden, behalve ééntje.

Eerder dit seizoen gingen er geruchten dat McLaren de samenwerking wilde opzeggen en werd er door de Britten geflirt met Mercedes. Maar Toto Wolff liet namens de Duitsers weten dat een hernieuwde samenwerking er niet in zou zitten.

Ook met Mercedes kende McLaren een zeer lange relatie van 1995 tot 2014, wat culmineerde in 60 Grand Prix-zeges, drie rijderstitels en één constructeurstitel.

Ondanks de problemen met de betrouwbaarheid en snelheid van de Honda-motor zetten de Japanse motorleverancier en McLaren de samenwerking na dit jaar voort. Honda levert vanaf volgend seizoen ook motoren aan Sauber en volgens McLaren-directeur Zak Brown is er voldoende reden om de samenwerking tussen McLaren en Honda voort te zetten.

Maar de hoofdreden is dus de weigering van Mercedes om motoren te leveren…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s