Eindelijk kon Kimi Räikkönen een ‘performance‘ c.q. succesje boeken in de Formule 1. De Fin pakte zaterdag zijn eerste pole sinds 2008! Maar de race werd een deceptie…

Na de Grand Prix van China begon het gerommel. Topman Sergio Marchionne was na de race ontevreden over de prestatie van de Fin. De wereldkampioen van 2007 kende een redelijke start van het seizoen, maar de Fin bleef achter bij teamgenoot Sebastian Vettel.

De Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport claimde dat het gebeuren nu definitief het einde zou hebben ingeluid voor de veteraan bij Ferrari. Räikkönen blijf zoals altijd uiterlijk ongedaan over alle commotie, maar een pinnig commentaar over de strategische fouten van de pitmuur liet veel frustratie zien.

Tot aan de Grand Prix van Monaco. Ferrari had al een tijdje in de gaten dat haar auto op verschillende lay-outs prima uit de voeten c.q. banden kon komen. Dus waagde Kimi zich aan een iets agressievere benadering in het prinsendom.

En met succes. Räikkönen pakte nipt voor Vettel zijn 17de poleposition, waarbij Vettel het geluk had dat Bottas in de slotfase een paar foutjes maakte.

De race verliep voorspoedig, doch liet het team de Duitser met een gunstigere strategie rijden dan de Fin. Het gevolg was dat Kimi geen loon naar werken kreeg en met een uitdrukkingloos gezicht op het podium stond.

Terecht of niet?

Wat wel onterecht was, was alle kritiek op de man. Presteert hij eindelijk naar behoren…wordt hij gekortwiekt door dezelfde mensen die hem bekritiseerden. Hypocriet is in deze het juiste woord.

De vraag is of ze een vervanger achter de hand hebben, en getuige de gebeurtenissen op zondag de 28ste van mei lijkt dat er heel erg op. Maar wie zou er dan instappen? Daniel Ricciardo? Sergio Perez? Romain Grosjean?

Wat willen ze nu eigenlijk bij Ferrari? En hoe denkt men nu Räikkönen gemotiveerd te houden, zodat de Italianen er goed voor blijven staan in het WK voor de teams? En wat gaan ze doen als Kimi stalorders zal weigeren?

Ik heb mijn mening laten weten via Twitter…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s