Zes maanden niet rijden, terwijl de sport een complete metamorfose doormaakt. Toch had McLaren het vertrouwen in Jenson Button om zijn Spaanse collega te vervangen in de Grand Prix van Monaco.

Fernando Alonso kreeg toestemming om de Indy 500 te rijden. Zodoende wordt Monaco een half jaar na zijn 305ste, de 306e Grand Prix-start voor Button.

Gelukkig is de 37-jarige herintreder superfit dankzij zijn voorliefde voor triathlons, een zogenoemde ‘multisport’. Dit wil zeggen dat het een sport is die uit meerdere disciplines bestaat. Het wordt ook wel een combinatieduursport genoemd. De meest voorkomende combinatie van triathlon bestaat uit de onderdelen zwemmen, wielrennen en hardlopen.

Maar autosport, en dan met name de Formule 1 is toch wel een ander koekje.

Nog geen meter reed hij in de MCL32, de McLaren van dit jaar, en door de nieuwe technische reglementen is dit een compleet andere auto dan de MP4-31 waarmee hij in 2016 reed. De Brit deed het met een korte sessie in de simulator en een rotsvast vertrouwen in zijn jarenlange ervaring.

Wie anders dan de oud-kampioen kon omschrijven hoe anders de auto van nu is? Zo waren de rempunten die Button nog kende uit het verleden zijn niets meer waard. “Ik kon remmen op plekken waar ik nog nooit geremd heb. Zó laat. Daar moet ik nog steeds een beetje aan wennen. Ik voel me soms een beginner, die te vroeg remt.”

Jenson vergat niet om te genieten van het moment: “Ik kon vol gas door de eerste chicane bij het zwembad. Vol gas! Dat heb ik nog nooit meegemaakt. En bocht drie is ook schitterend met deze auto’s. Je hebt zo veel grip.”, aldus een grijnzende Button.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s