Stoffel Vandoorne reed in Monaco in de punten, maar de debutant in de Formule 1  had volgens eigen zeggen moeite om tijdens de safety car [SC] situatie alles op temperatuur te houden, met als gevolg dat de McLaren-coureur in de muur belandde.

Ik denk het dit weekend zeker mogelijk was geweest om enkele punten binnen te halen. Jammer genoeg is dat helaas niet gebeurd“, vertelt Vandoorne in gesprek met Ziggo Sport.

De Belg verweet de supersofts van een mindere prestatie dan de ultrasofts. Onder de SC-periode zou het heel moeilijk zijn geweest om die supersoft-banden op temperatuur te houden, maar Stoffel had niet over de domme fout waardoor Perez langszij kon komen.

In zijn situatie zou men mogen verwachten dat de binnenkant van de bocht (St. Devote in dit geval) wordt afgedekt. Maar dat deed Stoffel dus niet. Uiteindelijk kwam Vandoorne ruimte tekort om de bocht af te maken.

Intussen kijkt McLaren ook nog tegen een achterstand aan van 4 punten op Sauber, terwijl Honda nog steeds niet presteert…

 

 

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s