De overwinning van Takuma Sato, de Japanner die vorig weekend de beroemde autorace Indy 500 op zijn naam schreef, kreeg een nare nasmaak door een achterlijke tweet van een ‘journalist’…

Het is niet persoonlijk, maar ik voel me erg ongemakkelijk met een Japanse winnaar van de Indy 500 tijdens het weekend van Memorial Day“, postte Terry Frei op Twitter. Memorial Day is de Amerikaanse dodenherdenking. De Verenigde Staten herdenken dan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, waarin Japan een grote vijand was.

De tweet van Frei zorgde uiteraard voor een storm van kritiek op sociale media, die daarna op een laffe wijze schuilde achter zijn vader die in de oorlog zou hebben gevochten. De man waagde het zelfs om zich als een slachtoffer te gedragen.

En wat heeft een Japanner die in 1977 is geboren met de Tweede Wereldoorlog te maken? De directie van de Denver Post, de krant waarvoor de man werkte, deed het enige juiste. Frei mocht zijn WW-uitkering aanvragen.

We verontschuldigen ons voor de respectloze en onaanvaardbare tweet van één van onze reporters. Terry Frei is niet langer één van onze verslaggevers.”, verklaarden de uitgever en de hoofdredactie.

Jammer dat er mensen zoals Frei zijn die een mooi sportief moment menen te moeten verpesten…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s