Een auto waar (bijna) iedereen naar uitkijkt, terwijl er eigenlijk niets echt bekend is over de vierde auto van Elon Musk (Roadster/Model S/Model X/Model 3).

Dat is bijzonder knap, en dus complimenten Musk en co. Wat we wel weten over de Tesla Model 3 is dat dit de absolute verkoopknaller moet gaan worden. Het wordt de eerste aantrekkelijke ‘betaalbare’ elektrische auto die toevallig in hatchback variant op de markt komt.

Want er wordt tot nu toe enorm veel geld ‘verbrandt‘ in de fabriek van Tesla. Hoewel de opbrengsten van Tesla rond de 1,27 miljard dollar liggen, zitten de operationele kosten op dezelfde hoogte.

Circa 720.547 euro wordt er per dag doorheen gejaagd en om de investeerders niet boos te maken, moet de model 3 een succes worden. De 3 gaat niet meer dan 35 duizend dollar kosten, dus wil Tesla de kosten drukken door maar één type motor en één type aandrijving (naar de achterwielen) aan te bieden.

Ook qua uitrusting zijn er forse beperkingen, want je kunt helemaal geen opties uitkiezen. Het enige wat je kunt doen is kiezen uit een kleur en het formaat velg.

Het heeft nog een paar voordelen. Want Tesla wil voorkomen dat mensen die een Model S kunnen betalen voor een Model 3 kiezen. Wil je luxe: dan moet je kiezen voor de Model S.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s