Kartcentrum Lelystad

Afgelopen weekend was er een race voor het Europese kampioenschap op de baan van Alonso. Het materiaal en de rijders kregen het zwaar te voortduren door de lay-out van de baan met de hoge curbstones.

Schumachers team was aanwezig, wat de voormalige F1-coureur noopte tot kritiek.

We riskeren de gezondheid van onze rijders, dat is ongelofelijk“, zo schreef Schumacher op zijn Facebookpagina. Ook klaagde Ralf dat het materiaal flink op zijn donder kreeg.

Voor de eerste keer sinds ik terug ben ik de kartsport voelt het niet goed op een baan zoals deze. Begrijp me niet verkeerd, maar ik probeerde dit al uit te leggen toen we hier in januari waren om drie dagen te testen. Dit is niet een baan waar we op het niveau van het CIK FIA zouden moeten racen. We hebben nu al meer chassis kapot gereden dan dat je je kunt voorstellen.”

Alonso reageerde vanuit Canada geagiteerd op de uitlatingen van Ralf Schumacher, maar ook het Nederlandse Keijzer Racing was niet blij met de baan.

Inmiddels zou Alonso gezegd hebben dat de baan zal worden aangepast. In de onderstaande video kunt u het een en ander zelf beoordelen.

 

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s