Je hebt net je nieuwe karretje gekocht en geniet van de eerste kilometers. Dan komt het moment dat je moet tanken…alleen aan welke kant zit dat ‘deurtje‘?

Je kunt even uitstappen om te kijken, maar dat is ook weer zo onhandig als je net een vrije pomp moet kiezen bij het pompstation en je het ongeduld van de bestuurder achter je in de binnenspiegel kunt ontwaren.

Om te voorkomen dat je moet gaan manoeuvreren op een beperkte terrein of juist moet gaan hannesen met de slang, een paar zaken waardoor je zittend achter het stuur te weten komt aan welke kant het ‘levenssap‘ voor je vierwieler naar binnen moet worden geloosd.

1. Veel auto’s zijn uitgerust met een klein pijltje naast de brandstofmeter. Deze wijst naar de kant van de tankdop. Handig? Zeker! Tenzij je auto al wat ouder is, of dat de fabrikant er juist niet over heeft nagedacht. Veel brandstofmeters komen ook voor in andere auto’s of types, dus een fabrikant kan een pijltje achterwege laten vanwege de kosten.

2. Geen pijltje bij de brandstofmeter? Van oudsher staan de tankautomaten vaak aan de rechterkant van de weg voor landen waar rechts wordt gereden. Europese en Amerikaanse merken hebben dan ook meestal de tankklep aan de rechterkant zitten.

Aziatische merken, zoals Honda, Nissan, Mazda en Toyota (Japans) of Kia en Hyundai (Koreaans) en Britse (Aston Martin) hebben de tankdop aan de linkerkant zitten, omdat men in die landen links rijdt.

Even kijken uit wel land je auto komt dus…Deze tip is helaas niet 100% waterdicht, maar gaat wel vaak op.

3. Als je auto niet al te raar is gevormd (Hallo Toyota C-HR), zou een blik in de buitenspiegels je een eindje op weg kunnen helpen. Maar auto’s zijn anno 2017 zo raar van vorm, ik zou er niet op vertrouwen.

4. In de meeste moderne auto’s kun je vaak het tankklepje van binnenuit openen, wat weer een hoop scheelt. Als dat mogelijk is, zou je alvast dat kunnen doen voordat je een pomp kiest. En dan weer in de spiegel kijken, of even de deur openen om te zien welke kant je moet hebben.

5. Je had ook eerder kunnen opletten bij het bezichtigen van de auto (haha)…Maar het tankklepje is typisch een detail dat pas boven water komt als de nood daar is…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

»

  1. shivatje schreef:

    Franky en als het geen pijltje is dat er staat en is het meestal de darm die het teken aangeeft welke kant.

    Aum Shanthi

  2. shivatje schreef:

    Bedankt voor dit te schrijven. Want dat wist ik niet dat het geen zekerheid bood. Zal maar uit mijn auto stappen om te kijken langs welke kant, ik tank niet veel dat doet het vrouwtje 🙂 🙂 🙂

    Aum Shanthi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s