Het was niet best in Bakoe, tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Binnen 13 ronden vielen er drie auto’s met een Renault-motor uit. De grootste slachtoffer was Max Verstappen die een zekere podium en mogelijk een overwinning verloren zag gaan…

In gesprek met Motorsport.com gaf Remi Taffin van Renault’s motorenafdeling aan dat nieuwe onderdelen vanaf nu 5.000 kilometer probleemloos mee moeten kunnen draaien. De nieuwe motoren worden bij de Grand Prix van Engeland of Hongarije vrijgegeven om te voorkomen dat coureurs in de problemen komen, omdat ze maar vier krachtbronnen per jaar mogen gebruiken.

De recente problemen zouden zijn ontstaan doordat er noodgedwongen gereden moet worden met een oudere specificatie van de motorcomponenten. Volgens de Franse fabrikant zijn de problemen op de testbank verholpen en zullen de teams daar op korte termijn profijt van hebben.

Taffin heeft er zelfs vertrouwen in dat er gedurende het seizoen meer vermogen uit de krachtbron kan worden gehaald, met dank aan vernieuwde software-instellingen.

Nu maar hopen dat Renault geen praatje hield voor de bühne en we Max niet weer in kansrijke positie zijn RB13 aan de kant zien parkeren.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s