De rechtbank vindt dat het stadsbestuur van Rotterdam bij de invoering van de veelbesproken milieuzone in 2016 niet genoeg rekening heeft gehouden met de belangen van oude autobezitters.

Helemaal omdat zij maar 0,14 procent van het totale verkeer in ons land uitmaken: hun aandeel in de luchtvervuiling is vrijwel nihil. En dus mogen eigenaren van personen- en bestelauto’s die op benzine rijden en van voor 1 juli 1992 zijn, de milieuzone in.

Blij is ook voorzitter Niels van Ham van de Stichting Rotterdamse Klassiekers, die zich inzet voor de belangen van bezitters van oude auto’s. “De rechter heeft bevestigd wat wij al bijna twee jaar zeggen: oude auto’s zijn het probleem niet. Het is eigenlijk heel triest dat oude-autobezitters de gang naar de rechter hebben moeten maken. Liever hadden we het stadsbestuur geholpen met het bedenken van milieumaatregelen die wél echt helpen om de luchtvervuiling binnen de stadsgrenzen terug te dringen. Een verbod op cruiseschepen bijvoorbeeld.”

Rotterdam centrum 2015 American Classic

Het is zeker niet zo dat we onszelf na vandaag opheffen. Het klinkt misschien gek, maar eigenlijk zijn we een milieuclub. Heel veel oude-autobezitters doen in de stad bijna alles op de fiets. Hun auto is pure liefhebberij. Ze rijden hooguit 1.000, 1.500 kilometer per jaar in hun bolide.”

Op de ‘overwinning‘ te vieren heeft een groepje autobezitters een barbecue gehouden. Lachend: “Een beetje barbecue stoot waarschijnlijk meer uit dan een oude-autobezitter in een jaar.”, aldus Van Ham.

Bron: AD.nl/Dënis van Vliet

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s