verkeer snelweg file files

Heethoofdigheid in combinatie met een auto, is nooit een goed idee. Of je nu een F1-coureur bent zoals Sebastian Vettel of een 40-jarige Nederlandse automobilist met overdreven haast…

Rode waas
Op 11 maart 2015 reed de Nederlander met hoge snelheid door het centrum van het Limburgse Kinrooi. Op een bepaald moment kleefde hij bijna met zijn bumper tegen die van zijn voorligger. Om de Nederlander te dwingen afstand te houden, trapte zijn voorligger even op de rem.

Dat zorgde voor een rood waas bij de Nederlander.

Achtervolging
Het escaleerde vervolgens over een lange afstand tegen hoge snelheid. Vier kinderen die op straat aan het spelen waren, aan de kant springen voor de twee aanstormende auto’s. Bij een T-splitsing reed de Nederlander zijn voorligger voorbij. Tijdens het inhalen, schoot hij met een wapen op de auto van de voorligger. Daarbij boorde één kogel zich in de kofferdeksel.

Bij een huiszoeking bij de Nederlander op 7 mei 2015 werden tal van wapens – waaronder een aantal boksbeugels, messen en werpsterren – en drugs gevonden.

Agressiebeheersing
De rechter veroordeelde hem nu tot een gevangenisstraf van 2 jaar voorwaardelijk, op voorwaarde dat de Nederlander een cursus agressiebeheersing en verkeersvaardigheden bij het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid volgt. Aan de bestuurder die hij beschoten heeft en zijn verzekeraar, moet de Nederlander een schadevergoeding van 7.213 euro betalen.

Eigen rechter
Dat er naar een vuurwapen werd gegrepen is noot en te nimmer goed te praten. Maar uw scribent komt dit soort ‘eigen rechters‘ vaak tegen op weg, in mijn functie als vrachtwagenchauffeur.

Vaak denk ik dan; “Ga gewoon opzij en verder met je leven.” Teveel lieden willen zich niets laten zeggen, maar hinderen (toch) wel het overige verkeer door onnodig op de middelste baan of links te blijven rijden.

Daar mag in Nederland in een verkeerscampagne wel meer aandacht aan worden gegeven, zoals op de E19 tussen Breda en Antwerpen door middel van borden.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s