taxi

Bent u verbaasd als het een taxi blijkt te zijn? Uit het Belgische Maasmechelen ene Danny Kellens die zijn Mercedes naar dit astronomisch kilometerstand heeft gereden. Dat willen ze zelfs bij Mercedes eens zien…

De taxichauffeur mag zijn E250td binnenkort tonen op het hoofdkwartier in Stuttgart.

Danny Kellens onderhoudt zijn Mercedes E250td uit 1998 met veel liefde, zo vertelt hij aan HLN.

Al bijna drie jaar heb ik het record te pakken van wagen met het meeste aantal kilometer in ons land, met hetzelfde motorblok“, vertelt Kellens. “Maar het ding blijft heerlijk bollen. Ik mag deze maand zelfs naar het hoofdkantoor van Mercedes in het Duitse Stuttgart. Als ik naar de keuring ga, komt iedereen eens kijken om met eigen ogen te zien of het klopt. Maar ik kan alles perfect bewijzen met al mijn onderhoudsdocumenten.”

Goed onderhoud en één chauffeur op de auto met oog voor de techniek en een beheerste rijstijl. Kellens rijdt al bijna 20 jaar met zijn geliefde auto. Allemaal elementen die goed zijn voor een automotor. Een wagen die meerdere eigenaars met verschillende rijstijlen heeft, haalt meestal geen 400.000 kilometer.

Dit is nu ook een voorbeeld van duurzaamheid. Maar dat begrijpt de politiek weer eens niet met hun milieuzones, sloopregelingen (die ernstig tekort schieten) en gemarchandeer met autobelastingen.

Deze auto is immers al gebouwd, en rijdt prima. Dus waarom iets wat goed werkt vernietigen en vervangen door nieuw spul waarvan je maar moet afwachten of het net zo duurzaam is?

Maar een gefundeerd antwoord op die vraag zullen we wel nooit krijgen van de dames en heren politici en bomenknuffelaars…

 

Bron: HLN

 

 

 

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s