Red Bull zit momenteel in een luxe-positie. Met Daniel Ricciardo, Max Verstappen én Carlos Sainz jr. heeft de racende energiedrankjesfabrikant toppers in huis. Maar elke topper wil in de beste auto rijden…

En daar begint de schoen te wringen voor met name Sainz. De Spanjaard wordt ongedurig van het vooruitzicht om nog een jaar in de Toro Rosso te rijden. Aflopen donderdag liet Sainz op de persconferentie weten dat hij graag vooruit wil en een transfer naar een andere renstal niet uitsluit.

Maar bij Red Bull zijn beide zitjes al bezet. Alle geruchten ten spijt zal Ricciardo niet vertrekken naar Ferrari.

Dus zouden volgens insiders vader en zoon Sainz zélf het gerucht in de wereld hebben geholpen, dat Max Verstappen een voorcontract had getekend bij Ferrari. Dat werd meteen door Dr. Helmut Marko de kop ingedrukt. Dat pakte de familie Sainz heel slinks aan, door te ‘lekken‘ naar het Spaanse Marca, waar al gauw het nieuws in de Britse krant The Independed stond.

Christian Horner snapt niets van Sainz jr. “We hebben een contract en eveneens de optie op hem gelicht, dus voor komend jaar en het jaar erna ligt hij vast. Hij rijdt dus volgend seizoen weer in een Toro Rosso.

Het is een beetje ondankbaar en onoprecht van hem om dit soort opmerkingen te maken. Zonder Red Bull zou hij niet in een Formule 1-wagen rijden. Ik heb geen idee waar hij anders naar toe wil.”

Inmiddels zouden vader en zoon Sainz zijn aangesproken op hun handelen door Red Bulls autosportadviseur Marko, en dat zou volgens commentator Olav Mol niet bepaald zachtzinnig zijn gegaan.

Maar de geruchten omtrent Verstappen staan niet op zichzelf. Ook in Oostenrijk bleek er een technisch probleem te zijn met de RB13. Vervolgens werd Verstappen door Red Bull-collega Daniil ‘Torpedo‘ Kvyat van de baan geramd, waarbij ook Fernando Alonso bij werd betrokken…

Verstappen ziet nu voor de vijfde keer in zeven races de finish niet, ondertussen reed Ricciardo wéér naar een podium.

Ook hier weer de verzekering dat Max volgend jaar bij Red Bull blijft, en wel door vader Jos Verstappen [zie bovenstaand video]. Maar Red Bull moet iets doen. Het is al lastig om twee stieren in het wei te hebben, drie ambitieuze stieren is nogal wat.

Zeker als het wei toch al zo beperkt was…

 

Tag:

#F1 #redbull #blog #dutch

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s