Renault geeft de laatste tijd mensen een kans om in een Formule 1 auto te rijden. De 79-jarige Rosemary Smith mocht haar skills ‘bijspijkeren‘ en die kans greep ze met beide handen aan!

Rosemary Smith is dan ook niet zomaar een bejaarde dame. Deze vrouw heeft haar sporen verdient als coureur in iconische rally’s zoals de Tulpenrally. Niet dat alles vanzelf ging, want vanwege haar geslacht werd Smith flink tegengewerkt.

Dat hield haar niet tegen om flink wat prijzen bijeen te rijden. Na haar carrière bleef de Ierse actief in de autosport met een raceschool, waarvoor ze gebruik maakte van de auto’s van Renault. En dat is de connectie met deze actie.

Ondanks haar leeftijd had Rosemary er zin in: “Driving an 800bhp car is something I, like many other racers, have always dreamt of but I didn’t think I’d ever have the opportunity to do it, so when the team at Renault UK contacted me I jumped at the chance. It was definitely very different to the rally cars I’m used to but was an amazing experience.”

En ze durft ook nog flink gas te geven. Respect!

Dat was een mooie, memorabel dag voor mevrouw Smith. Intussen wacht ik ook op een uitnodiging om eens een paar rondjes met een Renault F1 te rijden…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s