De 1.369 kilo wegende F40 was de eerste productieauto die door de 320 km/h-barrière wist te breken. Het beest op wielen heeft door de jaren heen een legendarische status verworven, ook omdat het de eerste supersportwagen was…

Via de 288 GTO Evoluzione, een extreme versie van de 288 GTO, liet Ferrari al iets van het F40-design doorschemeren. De enorme achtervleugel waarmee de F40 debuteerde, was samen met de klapkoplampen een van de herkenningspunten.

In 1987 bestond het merk Ferrari 40 jaar, en om dit te vieren besloot Enzo Ferrari een bijzondere wagen te bouwen om te onderstrepen waar het Ferrari om te doen was: het bouwen van de ultieme sportwagen voor de weg.

Comfort en luxe werden achterwege gelaten, alles werd ontwikkeld met maar één doel voor ogen: prestaties. De F40 werd voorzien van een 2936 cc 90° V8 motor, die uitgerust met 2 IHI turbo’s zorgde voor 487 pk.

Onbedoeld is de supersporter daarmee een van de ‘goedkopere’ en betrouwbaarste Ferrari’s als het gaat om onderhoud. De auto heeft zoals gezegd geen luxe, dus ook geen spullen die voor hoge kosten zouden kunnen zorgen.

De F40 is ook de laatste auto die oprichter en naamgever Enzo Ferrari uitbracht. De oude baas overleed een jaar na de introductie van de iconische supercar.

De Ferrari F40 was in productie van 1987 tot 1992. Over de productie is ook het nodige te doen geweest. Aanvankelijk zouden er slechts 350 exemplaren worden gebouwd, maar de vraag naar de auto was zó groot dat er uiteindelijk 1335 stuks zijn gebouwd.

Voor de waarde maakt het niets uit. Menig F40 wordt goed bijgehouden en gaat ruim over de miljoen, indien men er een zou willen aanschaffen.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s