BMW

De Britse overheid wil, in navolging van Frankrijk en Noorwegen, de verkoop van nieuwe auto’s met een verbrandingsmotor per 2040 geheel verbieden.

In Frankrijk en Noorwegen zijn in de toekomst alleen nog hybride of elektrische auto’s toegestaan.

Het is nog onduidelijk of het Verenigd Koninkrijk hybride auto’s ook in de ban wil doen. De maatregelen maken deel uit van een meerjarenplan om luchtvervuiling tegen te gaan.

In Frankrijk is gekozen voor een premie voor mensen die een oude auto inleveren. Ook in dit land gaat het verbod in het jaar 2040 in. In Noorwegen is dat in 2025 al. De Britten willen overigens per 2050 alle benzine- en dieselgestookte auto op de wegen weren.

En dat is ontzettend dom, volgens Aston Martin-baas Andy Palmer.

Palmer noemt de beslissing van de Britse overheid “desastreus en zinloos“. Volgens hem is er niet nagedacht over de 800.000 mensen die in de auto-industrie werken.

Dit gaat een enorme impact hebben op onder meer benzinestations en de Ford-medewerkers die in Bridgend motoren maken“, geeft Palmer als voorbeelden.

Wij proberen de auto-industrie in het Verenigd Koninkrijk overeind te houden“, gaat Palmer verder. “Dat wordt door Brexit al moeilijk en nu krijgen we ook nog dit erover heen.”

Overigens werkt Aston Martin al wel aan elektrische modellen. Over ongeveer twee jaar lanceert het merk de volledig elektrische Rapide E.

Dat de rol van de auto zal veranderen is voor de meeste liefhebbers niets nieuws. Echter mag het naar mijn mening redelijk ingrijpend worden genoemd, dat zelfs een oude Kever, Golf of Buick 1956 niet meer mag rijden op de weg. Ooit waren ze goedgekeurd voor de openbare weg, maar overheden hebben er al vaker een handje van, om de spelregels te veranderen tijdens het spel.

Britse (achter)kleinkinderen zullen die wagens louter –stilstaand– in een museum kunnen bewonderen…Jammerlijk!

 

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s