RosbergMercedes2014 pitstop

Waar Ferrari al haar centen zet op Vettel en Kimi gedwee de rol van tweede rijder op zich heeft genomen, heeft Mercedes alweer twee coureurs in haar team die in principe het WK kunnen winnen. En dat is hun eigen schuld…

Valtteri Bottas kwam als noodoplossing naar Mercedes omdat Nico Rosberg geheel onverwachts met pensioen ging. Na een stroeve start lijkt heeft Bottas zijn snelheid te hebben gevonden. Teamgenoot Hamilton is vaak nog de snellere, maar de Fin blijft zijn Britse teamgenoot goed in het spoor.

Bottas heeft zelfs ook nog aangegeven dat hij niet in dienst van Hamilton zou willen rijden.

Valtteri vond het dan ook normaal dat Hamilton zich in de laatste bocht van de GP van Hongarije conform afspraak zijn P3 inleverde, hoewel het makkelijk mis had kunnen gaan met Max Verstappen op de loer.

GP AUSTRALIA F1/2017 –
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)

Dat was inderdaad erg netjes van Hamilton en prachtig dat beide coureurs gelijk behandeld worden, maar waarom kan Mercedes niet gewoon voor Lewis Hamilton kiezen zoals Ferrari dat met Vettel heeft gedaan?

Vorig jaar had Mercedes nog geen serieuze tegenstand van Ferrari en dus mochten Hamilton en Rosberg tot de laatste race vechten om de titel. Dit jaar zitten de Italianen veel dichterbij en is het al duidelijk dat de strijd feitelijk tussen Sebastian en Lewis gaat.

Valtteri Bottas komt dan wel binnendenderen als stoorzender, maar het is vooral Lewis die er last van heeft. Het is ook te hopen dat die drie punten van Hongarije geen dure (verlies)punten blijken te zijn aan het einde van het seizoen…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s