Het klinkt als een bizar hersenspinsel, maar het Britse McLaren lijkt het een goed idee om de jaarlijkse Grand Prix in haar ‘achtertuin’ te laten verrijden…

De mensen van McLaren zijn van mening dat hun thuisbasis bij uitstek geschikt is om een stratencircuit te bouwen op het niveau van Monaco en Singapore. En het gekke is dat de supercarbouwers al langer lopen met het idee.

In 1998 reed Mika Hakkinen met zijn McLaren door de straten van Woking, wat het vuurtje deed ontwaken. Dat vuurtje is weer opgelaaid na het nieuws dat Silverstone afziet van de organisatie, omdat de kosten naar haar mening te hoog zijn opgelopen.

En waarom niet?” zegt Jonathan Neale van McLaren. “Waarom brengen we de Formule 1 niet naar de straten van Woking? Los van de enorme sociale en financiële engagementen, het opbouwen van de nodige infrastructuur, het opnieuw aanleggen van straten en opnieuw asfalteren, het plaatsen van de vangrails en tribunes, het betalen van de organisatievergoeding en de goedkeuring door de FIA denk ik niet dat er andere hinderpalen zijn.”

McLaren heeft trouwens ook al een ideetje voor de paddock. Die zou worden gebouwd op pontons in het kanaal. Daarbij hoeven journalisten niet meer te werken in het mediacentrum, maar kunnen ze gewoon de lokale pubs en restaurants gebruiken met hun wifi hotspots.

Goed voor de lokale ondernemers, aldus McLaren die zo het gemeenschap mee trachten te krijgen.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s